Bij sommige verdienmodellen heb ik mijn eigen geld eruit kunnen halen. Soms heb ik zelfs wat winst gemaakt. Het grootste verlies heb ik bij FutureNet opgelopen. Dit bedrijf leek een heel mooie manier om een residueel inkomen mee op te bouwen. Maar helaas het heeft heel anders gelopen. De twee eigenaren hebben de boel bedonderd en zijn met miljoenen met de Noorderzon vertrokken en hebben ruim 4 mlijoen deelnemers gedupeerd. Vele hadden hier best wel veel geld ingestopt. Nu lijkt het wel dat vele zich ook schamen dat ze hier uberhaubt aan mee hebben gedaan. Voor mij was het een wijze les.

CT Passive

Te mooi om waar te zijn. Je moet zorgen dat je het geschikte voertuig vindt dat je brengt waar je heen wilt. Een van die voertuigen die ons echt vooruit helpen in onze pensioneringsdromen, is CT Passive. Met recht een programma dat je passief kunt doen. Met andere worden, bijna niks doen en toch verdienen. Dit verhaal was ook te mooi om waar te zijn dus. Helaas ben ik mijn inleg van € 50,- kwijt.

Finalmente

Een paar maanden geleden was ik op aanraden van iemand ook ingestapt bij Finalmente. Het leek een soort kopie van MTI. En omdat MTI het goed deed op dat moment dacht ik er maar heel rustig mee van slag te gaan en heb er voor $10 aan bitcoin ingestopt. Dit was net verdubbeld en toen dacht ik dat het wellicht leuk was om er eens wat meer in te stoppen. Ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Want ook dit programma is gestopt. Waar al het geld van de gebruikers is, weet niemand.

MTI

Ja dat is dan weer jammer. Soms denk je van een verdienmodel, JA dit is het. Het loopt een hele tijd goed. Maar dan op een dag gaat het de verkeerde kant op. Met MTI gaat het momenteel al een tijdje niet goed. Sinds afgelopen vrijdag is het waarschijnlijk helemaal mis. De CEO blijkt verdwenen te zijn en de geruchten gaan dat dit met alle bitcoins is van alle gebruikers. Ik volg momenteel veel groepen op Telegram, Facebook en Whatsapp. Als er nieuws is zal ik dit hieronder plaatsen. Uiteraard had ik mijn inleg + meer er al lang uit. Maar er stond bij het stoppen nog altijd een tegoed van ongeveer $ 1.600,- aan Bitcoin in de pool. Is toch wel jammer dat dit waarschijnlijk weg is.

TechVision

Bij dit bedrijf heb ik eigenlijk niets geinvesteerd (in ieder geval niet van mijn eigen geld of uit andere verdienmodellen), maar alleen maar geld verdient. En toch ook wel geld verloren. Hoe dan?
Via een relatie uit een van de verdienmodellen waar wij beide aan mee hebben gedaan werd ik gevraagd of ik ook websites deed vertalen. Zij wist onder andere dat ik ook websites deed bouwen. Nu wist ik wel een beetje hoe dat gaat met het vertalen van een website, dus ik zei haar dat ik daar wel oren naar had. Zeker omdat dat toch weer $ 1.000,- zou opleveren.
Ik ben aan de slag gegaan en toen alles klaar was had ik dezelfde dag het geld in een account van dat bedrijf staan. Ik kon alles in een keer opnemen, maar heb dat niet de daan. De helft heb ik laten staan.
Ik dacht dit bedrijf zit wel goed in elkaar. En door de vertaalwerkzaamheden had ik het gevoeld dat ik het systeem wel goed begreep. De $500 die ik heb opgenomen had ik binnen 4 uur op een van mijn bitcoin wallets staan.
Maar 3 weken later waren de eigenaren van het bedrijf ervan door met de gelden van alle leden. Heel triest en eigenlijk te triest voor woorden. Dus ook hier heb ik eigenlijk wel geld verloren, want ik heb er toch ook werkzaamheden voor gedaan.

MyPassifTrades (MPT)

Dit is een verdienmodel dat de nodige veranderingen heeft ondergaan. Het bestaat nog, maar ik heb mijn activiteiten daarin gestaakt. Het geld dat ik daar heb opgebouwd heb ik mij in hun eigen coin, de ERK, laten uitbetalen en die staat in een wallet te wachten totdat deze zoals beloofd meer waard zal worden.

Omega

Omega leek veelbelovend. Omega werkte met zogenaamde active boxen. In Omega werd gebruik gemaakt van een eigen token, de bitbond. Één bitbond, afgekort BB, staat gelijk aan één euro. Maar een bitbond is geen cryptocurrency. Dit is een interne aanduiding. Met de bitbonds schafte je een of meerdere active boxen aan. Een activebox is aan te schaffen vanaf €10,- tot €100,- en deze had een looptijd van 6 maanden. Gedurende de looptijd van zo een activebox had je recht op een winstpercentage oplopend tot 30%. Echter de eigenaren van dit systeem zijn er met de ingelegde kapitalen van de gebruikers vandoor gegaan. Mijn verlies was gelukkig gering. Mijn eerste inleg van € 100,- had ik er in het begin al dubbel uitgehaald. Alleen mijn opgebouwde winst van ongeveer € 475, heb ik nooit mogen ontvangen.

CloudToken

Ook dit leek een heel leuk verdienmodel. Maar na heel veel wijzigingen blijkt dit waarschijnlijk ook niet te brengen wat het beloofd heeft. De wallet lijkt nog te bestaan, maar je krijgt er geen geld meer uit. Ik heb in het begin er $150 ingestopt en dit is toen gegroeid naar ongeveer $450,- Ik heb er $250 uitgehaald en toen is het gestopt. Recent heb ik nog eens gekeken en het geld dat er nog instond is wel wat toegenomen. Maar hoe ik het eruit krijg? Geen idee!

HashingAdSpace (HAS)

Dit systeem bestaat nog steeds, krijg er nog dagelijks een mail van hoe geweldig dit zou zijn.. Ik ben er alleen mee gestopt omdat ik mij wil concentreren op een aantal andere verdienmodellen. Bovendien levert dit voor mij niet voldoende op om te passen binnen bij doel om voor eind 2022 financieel onafhankelijk te zijn.

DoubleUp Crypto

Double Up Crypto was een crowdfundingprogramma waar iedereen start met hetzelfde bedrag van $37,50. Het werkte als volgt. Jouw 1e en 2e frontliner daar verdien jij zelf aan. De 3e en de 4e daar verdiende jouw Sponsor aan. Door de overflow kon het zo zijn dat je mensen die in jouw Matrix komen op nummer 6 alsnog rechtstreeks onder jou komen qua verdienen. Ze hadden ook nog een omgekeerde Matrix. Hier zorgde de matrix ervoor dat eerst de breedste lijn level 8 onderaan wordt gevuld en zo omhoog naar level 1.
Ook dit verdienmodel bestaat inmiddels niet meer. Ik heb mijn eigen inleg terug verdient en wat meer. Ongeveer $104. Jammer dat het zo gelopen is.

FutureAdpro

Dit verdienmodel van het bedrijf FutureNet is er helaas niet meer. Dit was het eerste verdienmodel waar ik op 23 juni 2018 mee ben begonnen. Ik heb hier nog wat geld inzitten, maar ik ben bang dat ik dit kwijt zal zijn. Weliswaar draait de website nog, maar je verdient er niets meer mee. Er loopt inmiddels een aanklacht (Class Action Lawsuite) tegen dit bedrijf en via een Telegram groep kun je je hier aanmelden in de hoop dat je je geld misschien terugkrijgt.

Conclussie

Zorgt bij elk verdienmodel ervoor dat je zo snel mogelijk jouw eerste inleg eruit hebt gehaald. Met gemaakte winsten kun je proberen er meer van te maken, zolang het duurt. Zorg dat je alle signalen over het bebdrijf goed in de gaten houdt, en stop er nooit meer in dan dat je je kunt veroloven om kwijt te raken.

Spreiding van jouw geld over meerdere verdienmodellen zou ik altijd aanraden. Als er dan eens eentje wegvalt, dan komt het niet zo hard aan. Is het allemaal kommer en kwel? Nee. Er zijn ook verdienmodellen die jou wel de mogelijkheid bieden om daar een leuk extraatje aan over te houden. Maar let wel, met systemen waar je kunt starten met een inleg vann $10,- kun je nooit veel mee verdienen. En systemen die jou 1% of meer per dag beloven, daar kun je ook donder op zeggen dat die binnen 1-2 jaar er weer mee gestopt zijn.

Zijn alle verdienmodellen waar ik momenmteel mee werk dan wel goed? Daar kan ik geen zinnig woord over zeggen. Ik weet niet wat de toekomst gaat brengen voor een aantal van die bedrijven. Maar bij een aantal heb ik best een goed vertrouwen gekregen. Met name omdat ze keer op keer hun beloftes waar maken, ook bij de nodige veranderingen.