Het kopen van Bitcoins, Litecoin, Ethereum en andere cryptomunten mag dan nog zo gemakkelijk zijn tegenwoordig, het goed beheren van jouw cryptocurrencies is iets geheel ansders. Daarvoor heb je namelijk een wallet of portemonnee nodig en net zoals met normale portemenee's, heb je ook digitaal een ruim assortiment. Om de goede keuze te kunnen maken, moet je wel weten wat een crypto wallet dus doet. Daarnaast is het een gevoel of een bepaalde wallet bij je past voor wat betreft het gemaak in gebruik en veiligheid. Een crypto wallet is zowel een kluis als een bankkaart en de beschermengel van jouw munten. De crypto wallet is dus even belangrijk als de cryptomunten zelf. Ikzelf heb de volgende wallets in gebruik.

Binance

Ik gebruik al heel lang Binance voor algemene zaken en het ontvangen en versturen van bitcoins tussen de verschillende verdienmodellen waar ik aan mee doe. Binance is een van de grootste Exchanges oerwereld en zijn zeer bepalend voor de waarde en de omzet van bitcoins wereldwijd. Het is ook handig om meerdere wallets te hebben. Sinds een aantal maanden is het ook mogelijk om met Binance Bitcoins aan te kopen met behulp van iDeal. Daarmee zijn voor mij de Nederlandse bedrijven zoals BitMyMoney en Bitvavo helemaal overbodig.

Wirex

Daarnaast heb ik ook Wirex. Ik heb voor Wirex gekozen omdat zij 2 jaar geleden voor mij de mogelijkheid boden om een credit/debet kaart aan te vragen. Dat vond ik handig voor als ik geld van een of ander verdienmodel wil uitgeven zonder de tussenkomst van een Nederlandse bank. De kaart werkt perfect, je kunt er je boodschappen mee betalen maar ook je drankjes en etentjes als je op vakantie bent. Je kunt je via deze link  aanmelden voor een account bij Wirex.
Sinds kort biedt ook Binace de mogelijkheid van een kaart aan en wel een Visa kaart. Ik ben nog aan het overwegen of ik de Wirex kaart ga inwisselen tegen de Binance kaart. Wellicht dat ik beide neem.

Exodus

Exodus heb ik nog niet zo lang, maar is zeer fraai vormgegeven desktop applicatie en heeft een zeer eenvoudige structuur. Het bedrijf bestaat al sinds 2015 en ondersteund momenteel ruim 100 verschillende cryprocurrencies. Ook gebruik ik de mobiele versie van Exodus omdat ik zodoende via beide systemen mijn cryptocurrencies kan beheren. De twee verschillende wallets kan ik dus synchroniseren. Het mooie van Exodus is ook de mogelijkheid om dit te koppelen aan de hardware wallet van Tezor. Een combinatie van Exodus en Trezor is zeer veilig als je op zoek bent naar een complete en veilige desktop wallet voor het beheren van je bitcoin en alle andere cryptovaluta. De Trezor. Dit is een apparaatje die met een USB-kabel aan je desktop wordt gekoppeld. De software van de Trezor wordt door vele mensen als zeer stabiel en eenvoudig in gebruik genoemd. En zoals boven al aangegeven de Trezor werkt zeer goed samen met de desktop wallet van Exodus. Vandaar mijn keuze. Er zijn twee type Trezor sleutels te koop. De Trezor One en Model T. De laatste is de duurste maar ook meest geavanceerde. De beveiliging van de laatste gebeurt in de hardwaresleutel zelf.

Ik heb op mijn blog Klikmunt reeds een blog geschreven over digitale wallets en het veilig gebruiken hiervan. Dit kun je hier  lezen.