Wat zijn Smart Contracts?

Dit zijn afspraken die zijn vastgelegd in computercode en gebruik maken van de blockchain technologie. Dezelfde technologie die ook gebruikt wordt voor de Cryptocurrency zoals Bitcoin, Etherium en andere. Als de afspraken eenmaal gemaakt zijn worden ze verder automatisch uitgevoerd, maar ze zijn niet meer aan te passen. Vergelijk dat met het opsturen van Bitcoin naar een Bitcoin adres. Eenmaal verstuurd is het niet meer terug te draaien.

Een smart contract is bedoeld om een betere beveiliging te bieden dan de normale contracten die bijvoorbeeld bij een notaris worden vastgelegd. Een smart contract zou je ook kunnen opstellen voor de verkoop van een huis. Je hebt dan in feite geen notaris meer nodig.

Het smart contract is een contract waarin digitaal alle informatie staat beschreven, zoals de personen (partijen zoals koper en verkoper) voor wie het contract geldt, de data van de afspraken en wanneer het uitgevoerd moet worden. Het is dus geen contract op papier waar je een handtekening in het bijzijn van een notaris onder moet zetten.

Samenvattend zijn smart contracts:

  • volledig digitaal opgesteld
  • geprogrammeerd binnen de blockchain-technologie
  • bestaat uit computercode
  • zijn onmogelijk om later nog aan te passen
  • worden automatisch uitgevoerd

Ether Chain een voorbeeld van een Smart contract

Het ETHER CHAIN Smart Contract is ontworpen om iedereen een onafhankelijke, financiële basis te bieden op basis van Blockchain- en Smart Contract-technologie. Door een minimale hoeveelheid ETH (Etherium) in het fonds te storten (contractadres) activeert je het programma en ontvang je 310% terug, verdeeld overeenkomstig het contractalgoritme.

Voor deelname aan ETHER CHAIN in door minimaal 0,1 ETH (momenteel 16-7-2020 minder dan € 20,50) in het fonds te storten. Dat betekend dat wanneer je start met 1 ETH, ongeveer € 205,- dit in 310 dagen zal groeien naar 3.1 ETH oftewel € 633,-. Binnenkort zal ik het verdienmodel nader beschrijven.

Via deze link kun je jezelf verdiepen en je inschrijven bij EtherChain