Financiële vrijheid

Met financiële vrijheid kun jij jouw leven leiden zoals jij wilt. Fianciële vrijheid betekend dat je niet meer hoeft te werken en dat je al jouw rekeningen en vaste lasten gewoon kunt betalen.

Om financieel vrij te worden moet je dus een manier vinden dat er voldoende geld binnenkomt zonder dat je er voor hoeft te werken. Dat klinkt natuurlijk ideaal. Als je geld hebt is het makkelijk. Want geld maakt geld is een bekend spreekwoord. En als er geld gegenereerd wordt zonder dat jij er iets voor hoeft te doen noemen we dat een passief inkomen.

Passief inkomen

Natuurlijk is het nooit volledig passief. Je moet er natuurlijk wel wat voor doen, al is het minimaal. Het mooiste is als je er slechts eenmalig iets voor hoeft te doen en dat je daarna elke keer weer betaald wordt voor datgene wat je ervoor gedaan hebt in eerste instantie. Dan spreek je daarna dus daadwerkelijk van een passief inkomen.

Nogmaals even op een rijtje wat een passief inkomen op zou kunnen leveren:

  • Onroerend goed kopen en daarna verhuren. De huureopbrengsten zijn een passief inkomen.
  • Door een boek, muziek, film etc te maken. De royalities komen telkens terug en zijn dus passief verdiend.
  • Je kunt ook een goedlopende blog opzetten, waar advertenties voor een passief inkomen kunnen zorgen
  • Je kunt met jouw geld investeren in aandelen en/of obligaties. De opbrengsten zijn een passief inkomen.

Zo zijn er nog meer manieren om jouw geld te laten werken en zodoende een passief inkomen voor jouw te laten genereren, zonder dat jij daar nog veel voor hoeft te doen. Maar in het begin zul je er altijd iets voor moeten doen.

Unit2BeFree

Wat als er een manier is om op een relatief eenvoudige wijze een passief inkomen op te bouwen. Dit inkomen kun je als een aanvullend of wellicht een vervangend inkomen gaan beschouwen. Afhankelijk van de inspanningen die jij in het begin van deze uitdaging er in gaat steken, hoe groter de mogelijkheden. 

Unit2BeFree is een challenge die is opgezet doolr de Forunators. Dit is een groep van mensen rondom Petra en Paul die 45 dagen geleden zijn gestart en waar dus nog 45 dagen van open staan. Elke dag worden webinars georganiseerd waar Paul en Petra of andere Fortunators een uitleg geven van de mogelijkheden. Jij kunt daar iook bij aanwezig zijn.

Schijf je daar voor in via deze website. Je kunt daar kiezen welke datum en tijdstip jou het beste uitkomt. Laat mij trouwen ook even weten dat je gaat deelnemen en je laat informeren. Dan ben ik er ook bij. Daarna kunnen we dan eventuele vragen die je hebt gaan beantwoorden en kan ik je begeleiden met het verdere traject.