Tim Draper, inmiddels door velen gezien als een van de invloedrijke investeerders in de crypto-wereld, zei eerder al eens "Het zal Bitcoin zijn, niet banken en overheden die ons gaan redden.".  De Bitcoin heeft zijn buitengewone veerkracht bewezen in de grootste economische crisis van onze tijd. Zien we dat de Bitcoin af en toe een adempauze neemt maar in de loop van afgelopen maanden is de koers steeds weer opnieuw omhoog gegaan.

Er wordt zelfs voorspelt dat een koers van ver boven de $25.000 niet onmogelijk blijkt in 2020. Dezelfde Tim Draper heeft het zelfs over een koers die daarvan het tienvoudige is aan het eind van 2020. Feit is dat niemand dat opzicht nu al goed kan voorspellen. Maar de vooruitzichten voor de Bitcoin zijn veelbelovend.

Daarom zien we steeds vaker dat mensen hun toevlucht zoeken in de Bitcoin. Steeds meer mensen zetten hun spaargeld om in Cryptocurrency, omdat het vertrouwen in de banken steeds meer afneemt. De Bitcoin zal in waarde alleen maar toe kunnen nemen. En dat komt gek genoeg door schaarste.
Er zijn genoeg Dollars, Euro's en Yen's en anders worden die eenvoudigweg bijgedrukt. Maar de waarde van een Dollar zal niet toenemen, eerder gaan dalen. Van de Bitcoin weten we dat er maar maximaal 21.000.000 kunnen zijn. Er zijn momenteel 18.000.000 bitcoins in omloop. Van die 18 miljoen weten we dat er ongeveer 30, dus ongeveer 5,4 miljoen niet meer in omloop zijn. Dus op termijn zullen er maximaal 15.600.000 bitcoins zijn. De verwachting is dat er rond 2026 niet genoeg Bitcoins zullen zijn om aan de vraag te voldoen. Dan weten we dat wanneer iets schaars wordt, de waarde daarvan gaat toenemen.

Het gevaar dat we binnenkort in een economische crisis dreigen te komen is heel groot. En dat betekend dat de wereldeconomie als een kaartenhuis in elkaar kan storten. Dus het gedrukte geld verliest steeds meer waarde. Er wordt ook al geen of zeer weinig rente meer uitgekeerd op spaargeld. Het zal duidelijk zijn dat steeds meer mensen op zoek gaan naar alternatieven voor hun spaargeld. Lange tijd was dat Goud, maar inmiddels heeft de Bitcoin Goud allang ingehaald. Mike Alfred, CEO van Digital Assets Data zegt daarover "Ik zie dat bitcoin goud vervangt als de hardste valuta voor spaarders met een lange termijnblik. Jongeren zijn veel meer geïnteresseerd in bitcoin in een wereld waarin de economie steeds meer online en virtueel wordt.".

Het mag duidelijk zijn dat de Bitcoin steeds meer erkend gaat worden als waardeopslag systeem, en ons zal gaan beschermen tegen de val van de traditionele financiële wereld. Het wordt tijd voor de mensen om zelf het heft in handen te gaan nemen over de financiële vrijheid te we allemaal zo graag willen bereiken. De Bitcoin is economisch gezien daar de enige eenheid voor dit ons dit zou kunnen waarborgen.

Ik werk met verschillende online programma's waarmee in mijn spaargeld in Bitcoin of andere Cryptocurrency hem omgezet. Door het slim aan te pakken, laat ik mijn spaargeld wel groeien. Wil je daar meer over weten, neem dan gerust eens contact op met mij en vraag hoe ik dat doe.