Uit het financiële systeem stappen.

Volgens Robert Kiyosaki stap je uit het financiële systeem als je je geld investeert in Bitcoin, Goud of Zilver.


Bitcoin
Bitcoin, wordt momenteel ook wel het digitale goud genoemd. Het koerst al enkele maanden zijwaarts rond de $9.200. De Bitcoin stijgt enorm ten opzichte van januari 2020. Toen was de koers rond de $3.700 en een tijdje terug stond het zelfs op een prijs van ongeveer $10.400. Een zeer prima investeringsrendement voor dit jaar zou ik zeggen!

Goud
Ook goud doet het prima met voor dit jaar een stijging van ruim 18%. Maar goud staat nog niet op de hoogste koers ooit, die was boven de $1.900 per tray ounce. Dat was in 2011. Momenteel staat de koers van goud op  ongeveer $1.790. In vergelijking met bitcoin een slechte prestatie. Maar goud gaat al duizende jaren mee en Bitcoin nog maar een decennia.

Zilver
Ook zilver doet het uitstekend. Momenteel staat zilver op ongeveer $18 per ounce. In mei was dat onder de $15.

Spreiding

Zoals ik wel vaker aangeef ben ik een voorstander van spreiding in het opbouwen van een passief inkomen. Dat kun je ook zeggen van het belegen of vastleggen van je spaargeld in Bitcoin, goud of zilver. Alledrei hebben een uitstekende reputatie als het gaat om een opslagmiddel voor je spaargeld.

Betaalmiddel

Persoonlijk heb ik niet in goud of zilver geinvesteerd. Ik ben meer voorstander van de Bitcoin. Waarom?
In tegenstelling tot goud, zilver en andere metalen kan Bitcoin ook als betaalmiddel worden gebruikt. Dit kan je overal ter wereld doen. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone of laptop en uiteraard internet.

Het is koffiedik kijken voor wat de waardeontwikkeling van goud, zilver en/of Bitcoin betreft. Het kan omlaag duikelen onder de $5.000 maar ook eenvoudig meer waard worden dan $100.000. Investeerders hebben steeds meer vertrouwen in deze digitale munt en door schaarste zal de waarde alleen maar omhoog kunnen gaan.