Wat is affiliate marketing?

Dat is een vorm van online marketing waarbij in de praktijk meestal 3 partijen bij betrokken zijn. Het betreft hier: "Het bedrijf", "de Affiliate" en "de Afnemer". Van deze laatste is het vaak de bedoeling dat die ook weer een affiliate wordt. In sommige gevallen blijft deze persoon een afnemer.

Het bedrijf staat een deel van de omzet af aan de affiliate omdat deze als een soort tussenpersoon de producten van het bedrijf aan een afnemer weet te 'verkopen'.

De voordelen van affiliate marketing

Wat zijn nou de voordelen van affiliate marketing? Het grootste voordeel is dat Het bedrijf alle tools regelt waaronder een website, een beckoffice, promotiemateriaal, presentaties, producten en alles wat een bedrijf nodig heeft of goede zaken te doen. Alleen heeft het bedrijf geen team van verkopers en/of managers die rechtstreeks bij hun in dienst zijn. Door het uitsparen van deze kosten, kan het bedrijf dus een deel van de omzet als een bonus aan de affiliates uitkeren. Dit zijn personen die op persoonlijke titel de diensten en/of producten van het bedrijf aan afnemers verkopen.

Wat doe jij als affiliate dan?

Als affiliate zoek jij je potentiele afnemers. In een online geld verdien systeem noemen ze die vaak ook members. Deze potentiele afnemers voorzie jij van de juiste informatie. Deze informatie wordt meestal ook door het bedrijf beschikbaar gesteld. Bij een van de bedrijven waarvoor ik members zoek, verzorgt dit bedrijf ook online presentaties. Jij als affiliate hoeft dan alleen jouw potentiele afnemers daarnaar toe uit te nodigen en na afloop van de presentatie de opvolging te doen, zodat zij een nieuwe member worden van het bedrijf.

Member of affiliate?

Wat is het verschil tussen een member en een affiliate? Een affiliate probeert middels het werven van nieuwe partners een uitgebreid netwerk van mensen te bouwen die of afnemer van producten worden of zelf ook affiliate van het Bedrijf worden.
Een member is iemand die in eerste instantie alleen producten afneemt. Een member kan uiteraard ook besluiten om een affiliate te worden en gaat dan onder zichzelf ook een netwerk van members en affiliate's te bouwen. Members hebben alleen het voordeel van de producten. Soms krijgen ze ook een bonus omdat ze het product hebben aangeschaft of gebruiken.
Een affiliate krijgt daarnaast meestal ook bonussen over de members en affiliates die hij/zij aanbrengt bij het Bedrijf.

Weinig inspanningen

Het bouwen van een netwerk kost veel minder inspanningen en investeringen dan het opstarten van een eigen bedrijf. Want als affiliate maak je gebruik van alle inspanningen die het bedrijf heeft gedaan voor de ontwikkelijk van diensten en producten. Zelfs de inspanningen voor het ontwikkelen van promotiemateriaal en het beheer van je affiliates (backoffice) etc daar worden veelal door het Bedrijf ontwikkelt en jij hoeft ze alleen maar te gebruiken voor het werven van members en/of affiliates.

Affiliate marketing is er in vele vormen. Maar er kan zonder meer gezegd worden dat deze methode van werken een groot aantal voordelen heeft. Je moet er wel wat voor doen. Het Bedrijf zorgt voor de tools en producten, en jij voor de afnemers.