De huidige prijs

Een van de eerste dingen waar de meeste mensen naar kijken bij het kopen van Bitcoin is de huidige prijs. Dit is begrijpelijk, omdat veel mensen Bitcoin gebruiken om te handelen. Velen maken echter de veelgemaakte fout om te veel te focussen op hoe de prijs van BTC beweegt. 

Je hoort mogelijk uitspraken als:
"Ik heb de aankoop gemist voordat de prijs omhoog ging."
"Ik wacht gewoon tot het naar beneden gaat voordat ik met Bitcoin ga beginnen"
"Ik koop alleen als de prijs onder de € 7.500,- is"

Dit soort prijsgerichte aanpak maakt veel potentiële beginnende Bitcoiners bang om met Bitcoin te beginnen. Soms worden zelfs degenen met ervaring met de bitcoin-handel opgeschrikt.
Daarom wil ik je een ander perspectief geven als het gaat om het kopen van Bitcoin. Ik hoop je te overtuigen om Bitcoin te zien als meer dan alleen een handelswaarde. Ik wil je helpen te voorkomen dat je je teveel zorgen maakt over de prijsschommelingen.

Ik wil dat je Bitcoin ziet als ...

 1. Inflatiebescherming
  Een inflatoire hedge oftwel inflatiebescherming, simpel gezegd, is een investering die je doet als plan B (itcoin). In het geval dat een ander soort activa dat je aanhoudt, zoals contant geld, te snel wordt gedevalueerd vanwege inflatie of andere omstandigheden. Met verschillende reddingsoperaties zoals geld bij drukken zal de toename van deze wereldwijde geldhoeveelheid geld, naar verwachting zorgen voor nog meer inflatie. Als gevolg hiervan kan je met de € 100,- die je nu hebt morgen minder goederen kopen.
  Dat kan niet gebeuren bij Bitcoin. Het aantal Bitcoins dat ooit in de wereld zal bestaan, is beperkt tot maximaal 21 miljoen stuks. Op een bepaald moment in de toekomst zal de vraag naar Bitcoin dus groter zijn dan het aanbod, omdat meer mensen het zullen gebruiken, vooral nu digitale betalingen belangrijker zijn dan ooit. Er kunnen nooit meer Bitcoin's bijgedrukt worden zoals geld. Dit maakt Bitcoin een goede optie voor een inflatiebescherming.

 2. Toepassings- en gebruiksmogelijkheden
  Geld is vies en vuil. Het gebruik van papieren geld is niet alleen een zaak van de 20e eeuw, maar ook een potentiële drager van het coronavirus en andere bacteriën. En in deze wereldwijde pandemische tijden staan digitale betalingen steeds meer centraal. In de winkel betaal je steeds meer met alleen mar PIN. Met nieuwe apps en betalingsopties voor cryptocurrencies beginnen steeds meer mensen Bitcoin te gebruiken om bijvoorbeeld 's ochtends voor het ontbijt te betalen of geld naar onze vrienden of geliefden te sturen.
  Naarmate mensen bedreven raken in de technologie die betalen met Bitcoin mogelijk maakt, is het zeer waarschijnlijk dat meer mensen steeds vaker doeleinden zullen onderzoeken om het te gebruiken. Wanneer zelfs fastfoodketens zoals Burger King Bitcoin beginnen te accepteren, weet je dat er meer vooruitgang zal komen.

 3. Wereldwijde alternatieve investeringen
  Als het erom gaat na te gaan uit welke activa jouw toekomstige winsten kunnen komen, zijn er maar weinigen zo globaal en toegankelijk als Bitcoin. Het is een van activa waar mensen van verschillende rangen en standen eenvoudig toegang toe hebben. Gewoon een telefoon en/of laptop en een internettoegang zijn voldoende.
  Bitcoin maakt geen onderscheid tussen of je nu op jouw jacht op de Bahama's bent of met het openbare vervoer naar je werk in Amsterdam of Eindhoven rijdt. Je kunt zelfs bitcoin kopen of verkopen terwijl je met die trein rijdt of dat je met jouw jacht vaart. In tegenstelling tot veel activa die veel kwalificaties vragen of verschillende limieten stellen, maakt het Bitcoin niet uit.

 4. Goed presterende activa
  Terwijl je kijkt naar de prijs van Bitcoin zoals deze vandaag met $ 100 of $ 200 stijgt en vervolgens morgen met $ 300 daalt, maken verschillende mensen her er hun sport van van om de hele dag naar prijzen te kijken en meestal het grotere plaatje te zien. Veel handelsveteranen kochten Bitcoin in januari voor $ 7.000, ze ondergingen de daling in maart tot ver onder de $ 4.000 en eindigden april, waarbij ze zeiden dat Bitcoin de best presterende asset van dit jaar is. En dat is alleen voor 2020. Momenteel in juli is de koers van de Bitcoin de $10.000 gepasseerd.
  Laten we het eens per jaar bekijken. Van de afgelopen vijf jaar (2015 tot 2019) heeft Bitcoin vier van die vijf jaar hoger afgesloten dan het begin van dat jaar. Ja, ik heb beloofd om de prijs niet als belangrijkste te laten zijn in dit artikel, maar waar ik hier op wil wijzen, zijn de prestaties van de Bitcoin op de lange termijn. Het vasthouden van jouw Bitcoins (HODL) is zo verkeerd nog niet.

 5. Participatie van institutionele beleggers
  Het Bitcoin-marktlandschap lijkt dit jaar anders dan die van drie jaar geleden. Met meer geavanceerde Bitcoin-aanbieders over de hele wereld, is het een meer volwassen markt en een markt die nog steeds een enorm groeipotentieel biedt.
  Fidelity Investments zei onlangs dat van de 800 institutionele investeerders uit de VS en Europa die dit jaar zijn ondervraagd, meer dan 280 al Bitcoin- of andere cryptocurrency-investeringen hebben. Dit zou je meer reden moeten geven om te geloven dat Bitcoin hier is om te blijven.

 6. Financiële inclusie
  Maar laat je niet ontmoedigen door de intrede van veel grote bedrijven in Bitcoin. Dit komt omdat Bitcoin een meer inclusief financieel systeem aan het worden is, zowel wat betreft het invoeren als erin blijven. Wanneer je Bitcoin koopt, gebruikt of verstuurt, zie je ook aanzienlijk lagere vaste kosten in vergelijking met het gangbare traditionele banksysteem.
  Voor veel mensen waar de deuren naar het banksysteem om de een of andere reden gesloten zijn, biedt Bitcoin een open deur om deel uit te maken van een nieuw en beter financieel systeem. En met een volwassener ecosysteem voor cryptocurrency, waar crypto-financiële diensten zoals sparen, lenen en staken (vasthouden van activa) opduiken, zul je ook een stimulans hebben om te beginnen of te blijven.

 7. Trader-vriendelijke activa
  Behalve dat het inclusief is, is een ander ding dat Bitcoin vertegenwoordigt, namelijk 24/7 toegankelijk zijn. Terwijl traditionele markten kantooruren hebben die waarschijnlijk hetzelfde zijn als jouw werkuren, of dat je rekening met tijdsverschillen moet houden, is de markt met Bitcoin 24/7 open. Je kunt er in en uit gaan op het moment dat het voor jou het handigst is om deel te nemen.
  Wat dit aantrekkelijker maakt, is dat je met de snel uitbreidende opties op crypto-handelsplatforms zoals Binance, kunt kiezen om te handelen tegen vele soorten activa, waaronder lokale valuta's en andere cryptocurrencies.

 8. Decentralisatie
  Uiteindelijk, te midden van al deze transacties, investeringen en use-cases, is het kopen van Bitcoin een daad van het gebruiken en ondersteunen van een betere toekomst voor het financiële systeem van de wereld. Het toont een weg voorwaarts naar een meer inclusieve manier om wereldwijd geld te gebruiken. Het vertegenwoordigt de kracht van technologie om de manier waarop we naar geld kijken te heroverwegen en er meer vrijheid aan te geven door de vele instellingen en tussenpersonen die het ingewikkeld maken, weg te nemen.
  Uiteindelijk, wanneer je Bitcoin koopt, koopt u meer dan een activum. Je koopt de toekomst.

(Dit bericht is vrijelijk vertaald van een Binance bericht)