BitPanda

Allereerst heb ik een account bij Bitpanda. Dit bedrijf is een Oostenrijks bedrijf dat voldoet aan alle Europese richtlijnen. Het mooie van Bitpanda is dat je daar ook met iDeal je euro’s kunt storten om cryptocurrency aan te kopen.  Daar gebruikte ik tot voor kort BitMyMoney voor. Maar BMM heeft een steeds strenger beleid ten aanzien van controle. Op zich niks verkeerd mee, maar ze gaan wel ver door o.a. te vragen waar jouw geld vandaan komt om crypto’s aan te kopen en dergelijke. Dat stoorde mij enorm. Daarom ben ik overgestapt naar BitPanda. Je kunt je hier ook aanmelden voor een Bitpanda wallet.

Binance

Daarnaast gebruik ik al heel lang Binance voor algemene zaken en het ontvangen en versturen van bitcoins tussen de verschillende verdienmodellen waar ik aan mee doe. Dat kan ook met BitPanda hoor. Maar Binance is een van de grootste Exchanges oerwereld en zijn zeer bepalend voor de waarde en de omzet van bitcoins wereldwijd. Het is ook handig om meerdere wallets te hebben. Zo kun je de ene keer je geld versturen naar de ene wallet en de andere keer dus naar weer een anderen. Daardoor is jou transactiegedrag moeilijker te traceren.
Het is een schijnveiligheid, maar helpt wel wat. Je kunt je via deze link bij Bianace registreren.

Wirex

En als laatste heb ik Wirex. Dit is een beetje een apart bedrijf. Het is een normale Exchange zoals BitPanda en Binance, maar ze hebben daarnaast ook de mogelijkheid om een credit/debet kaart aan te vragen. Dat is handig voor als je je geld van een of ander verdienmodel wilt uitgeven zonder de tussenkomst van een Nederlandse bank. De kaart werkt perfect, je kunt er je boodschappen mee betalen maar ook je drankjes en etentjes als je op vakantie bent. Je kunt je via deze link  aanmelden voor een account bij Wirex.
Wirex-kaarten kunnen dus worden gebruikt voor cryptocurrency betalingen, evenals onmiddellijke uitwisseling tussen digitale munten en fiat-geld. Het bedrijf beweert dat het momenteel de enige aanbieder is die Europeanen de mogelijkheid biedt om goederen en diensten te betalen door cryptocurrency te converteren.
De Wirex betaalkaart is een echte VISA debit card. Er is geen top-up en laad actie meer nodig. Bovendien betekent dit dat er lagere kosten en hogere limieten zullen zijn in vergelijking met de concurrentie. De meeste concurrenten maken gebruik van top-up pre-paid betaalkaarten. De Wirex Visa betaalkaart kost 1,20 euro per maand en kan worden voorzien van 8000 euro.

Ik heb op Klikmunt ook nog een blog geschreven over digitale wallets en het veilig gebruiken hiervan. Dit kun je hier  lezen.